Bosbergtoren Appelscha Friesland
Drenthe Friesland Nederland

Combineer Friesland met Drenthe

Bosbergtoren Appelscha
De bosbergtoren in Appelscha is de hoogste toren van Friesland en wat voor één! Deze uitkijktoren is met zijn 33 meter hoogte extra bijzonder door zijn glazen plateaus, waar vanaf je een prachtig uitzicht hebt op het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Entree kost je maar €2,- per persoon, dus het is absoluut de moeite waard om hier naar boven te gaan! De toren is gemakkelijk te bereiken en er zijn meerdere parkeergelegenheden. Ook kan je wat eten en drinken bestellen bij restaurant de Bosberg.

Klimbos Appelscha
Op zoek naar een leuk en avontuurlijk uitstapje met kinderen? Klimbos Appelscha is dan zeker een optie. Het is een groot klimbos met verschillende hindernissen en tokkelbanen. In totaal zijn er zes routes die je kan volgen. Twee voor jongere en kleinere kinderen (vanaf 1.20 m) en vier routes voor wat oudere en grotere kinderen (en volwassenen 😉) vanaf 1.40m. Een leuke dagje uit dus voor het hele gezin!

Plankenpad Nationaal Park Dwingelderveld
Een leuke en afwisselende wandelroute in Nationaal Park Dwingelderveld is boswandeling Spier. Het is een route van 5,5 km die gemakkelijk te volgen is via paaltjes met witte bewegwijzering. Deze wandelroute leid je langs heidevelden, door het bos en over het plankenpad. Eigenlijk is het niet één plankenpad, maar zijn het meerdere losse stukken plankenpad die je door het bos en over het natte landschap leiden. Richting het einde van de route vind je aan je linkerhand trosbosbesstruiken. Als je in de zomer hier gaat wandelen, verwen jezelf dan met wat blauwe besjes. Heb je meer trek gekregen kan je bij de boslounge bij het start- en eindpunt van de route wat te eten en drinken bestellen.

⇢ Startpunt: Oude Postweg 12, Spier

Wildlands Emmen
Als je een wereldreis wilt maken in Nederland ben je bij Wildlands Emmen aan het juiste adres. Je kan hier namelijk met een bootje door de jungle, op safari tussen de neushoorns en de zebra’s of op reis naar de Noord- en Zuid-pool. Voor de kinderen is er daarnaast ook nog een groot speelparadijs waar ze kunnen klimmen en klauteren. Wildlands Emmen is een mooie dierentuin, perfect voor een dagje uit!

Hunebedden
Drenthe staat uiteraard bekend om zijn hunebedden. Het zijn er in totaal maar liefst 52. Via de Hunebed highway kan je er 47 aftikken. De borden van de hunebed highway lijken op de borden ‘route 66’ in de Verenigde Staten. Klein beetje vakantiegevoel krijg je er dus wel van 😊. 

Orvelte
Orvelte is een museumdorp in Drenthe. Het is een oer Hollands dorp uit de 10e eeuw met veel monumentale boerderijen en straten met klinkers en kinderkopjes. Orvelte heeft bijzondere winkeltjes, tentoonstellingen & B&B’s en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Op deze bijzondere dagen worden er onder andere demonstraties gegeven bij de kaasmakerij, houtzagerij en klompenmakerij. Orvelte heeft ook de kleinste dierentuin van Nederland. Er is dus genoeg te doen om je hier een dag te vermaken. Entree betalen is niet nodig, maar het is wel handig om te weten dat het een autovrijdorp is. Je kan de auto gemakkelijk parkeren bij P1 of P2. Een kaartje kost je dan €3,-.

Overnachten in een Tiny house
Tiny Parks Hoogersmilde is een spiksplinternieuw park met een leuk concept. Het park spreekt aan door de sfeervolle aankleding en buitenverlichting. De tiny houses op het park zijn van alle gemakken voorzien. Wij sliepen hier met z’n tweeën, maar het is mogelijk om hier met vier personen te slapen. Twee slaapplekken vind je boven op de vide en twee slaapplekken kan je toveren door het bed onder het verhoogde zitgedeelte uit te schuiven. Elk tiny house heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast heeft elk huisje een keuken waar alles inzit, inclusief vaatwasser, een eigen veranda met twee relaxstoelen, een hangmat en een picknicktafel waar je ’s zomers lekker wat kan eten en drinken of een spelletje kan spelen.

Als je hier overnacht wordt het ontbijt voor je geregeld, zit er standaard op dinsdag, woensdag en zaterdag een diner bij en kun je lekker chillen in de buitenhuiskamer bij het kampvuur. Het park is overigens autovrij, maar bagage kan je ophalen met een golfkarretje. Luxe toch? 😉 Dit park leent zich perfect om samen met familie of een vriendengroep wat huisjes te huren. Je kan als je met een grotere groep bent gebruik maken van de silent disco. Een ultiem festivalgevoel krijg je dan zeker. Tiny Parks ligt aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold en ligt vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld. Perfecte locatie als je wilt wandelen of fietsen in de natuur.Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.