Geierlay hangbrug Duitsland Morsdorf
Buitenland Duitsland

Bezoek de spectaculaire hangbrug in Duitsland

Een parel die nog niet veel mensen kennen is de Geierlay hangbrug in het plaatsje Mörsdorf in Duitsland. Het is een gigantische brug die alleen toegankelijk is voor voetgangers. Je moet geen last hebben van hoogtevrees, want de brug is wel 360 meter lang en 100 meter hoog. Op het moment dat wij er een kijkje gingen nemen was het zelfs de langste hangbrug van Europa. Inmiddels staat de brug op plaats 3 van langste voetgangsbrug van Europa. Op nummer 1 staat ‘516 Arouca’ in Portugal en op nummer 2 de wandelbrug in Harz.

De bouw van de hangbrug begon in 2015 en heeft maar liefst 1,14 miljoen euro gekost. Maar dan heb je ook wat! Als je over de brug loopt heb je een geweldig uitzicht over een groot dal. Het eerste jaar na de opening werd de brug al bezocht door 370.000 mensen.

Praktisch:
Je kunt makkelijk (betaald) parkeren bij het bezoekerscentrum. Adres: Kastellauner Strasse 23 in Mörsdorf. De brug zelf is overigens geheel gratis. Let op! Het is vanaf de parkeerplaats nog ongeveer 2 kilometer lopen om de brug te bereiken. Voor fanatieke wandelaars zijn er verschillende mooie routes te vinden op www.geierlay.de .

Treis-Karden is een klein dorp in de buurt van de Geierlay brug. Wij hebben hier geslapen in een Airbnb. Dit dorp is wat ons betreft een ideale uitvalsbasis als je hier in de regio op pad wilt gaan. Je rijdt dan namelijk in ongeveer 20 minuten naar de brug. Hier in de buurt vind je ook grotere, wat meer toeristische steden zoals Cochem en Koblenz. Je bent binnen 10 minuten in Cochem en in ongeveer een half uur in Koblenz.

Cochem Moezel Duitsland

Heb je geen hoogtevrees en zoek je een leuke locatie voor een weekendje weg, zou ik zeker deze regio gaan ontdekken!

Dit vind je misschien ook leuk...