Vogelobservatorium
Nederland Zuid-Holland

Ontdek Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee

Flamingo’s spotten in Nederland
Ja, je leest het goed! Flamingo’s in Nederland! En maar liefst drie verschillende soorten; de Chileense flamingo, de Europese flamingo en de Caribische flamingo. Ze zitten er echt, in de winter tenminste, want deze roze prachtige vogels overwinteren in Nederland. Ze komen vanuit Duitsland en je kunt ze in ons kikkerlandje vinden van oktober tot en met april. Het lijkt bijna alsof je in Aruba bent… bijna dan hè.

Een goede plek om de flamingo’s te spotten is in de haven bij Battenoord, op het eiland Goeree Overflakkee in Zuid-Holland. Je kunt bij de haven gemakkelijk je auto parkeren en direct de dijk op lopen. Links zie je het Grevelingenmeer en rechts de immens grote windmolens. Je zult de flamingo’s snel zien als ze er zitten. Kijk ook eens goed om je heen, want vliegend zijn de flamingo’s ook erg gaaf om te zien! Als je ze nu niet ziet, check dan even de andere kant van het haventje. Soms zitten ze daar nog verstopt.

Vogelobservatorium TIJ
Over vogels gesproken… vogelobservatiorium TIJ ligt ook op het eiland Goere Overflakkee op maar 20 minuutjes rijden van Battenoord en is ook absoluut een bezoek waard. Als je daar geen vogels spot is het duurzame bouwwerk op zich al de moeite waard, bijna net zo fotogeniek als de vogels die je daar vaak ziet. Het mooie bouwwerk heeft de vorm van een ei, gebaseerd op het ei van de stern die daar vaak wordt gefotografeerd. In de vogelkijkhut heb je een panoramisch uitzicht over de delta in Haringvliet. Let wel op, want bij hoog water kan het onder water staan en zijn laarzen aan te bevelen.

Praktisch: Parkeren doe je het makkelijkst bij Restaurant Loef in de jachthaven van Haringvliet. Vanaf daar loop je via een korte wandelroute naar het vogelobservatorium. Vergeet je camera niet, het is echt prachtig!

Duinen van Oostvoorne  
Het gevarieerde natuurgebied de Duinen van Oostvoorne vind je op het eiland Voorne-Putten. Je kunt je hier een hele dag vermaken door te wandelen, fietsen, mountainbiken of paard te rijden.
Het is een prachtig en rustig natuurgebied, waar je verschillende grote graasdieren kunt tegenkomen. Ook kun je hier verschillende vogelobservatiepunten bezoeken zoals het ‘Groene Strand’.

Maasvlaktestrand
Het brede strand aan de Maasvlakte is erg populair bij watersporters en een kleurrijk feestje om te zien als er ook maar wat wind staat. Dit strand heeft namelijk al snel de ideale omstandigheden om te kunnen (kite) surfen. Op het strand kan je het kunstwerk ‘Zandwacht’ vinden. Een imposant kunstwerk van wel 12 meter hoog die staat voor de afronding van de bouw aan de Tweede Maasvlakte.


Bezoek de vestingsteden Hellevoetsluis en Brielle
Hellevoetsluis en Brielle zijn erg pittoreske steden die geschiedenis ademen. Beide steden hebben een belangrijke rol gespeeld in de historie van Nederland. Tegenwoordig zijn beide steden erg fotogeniek én populair vanwege de gezellige terrassen en restaurants. In Brielle vind je veel kleine winkeltjes in monumentale panden. In Hellevoetsluis kan je heerlijk wandelen bij de haven. Je vind hier aan de kade gekleurde appartementen en hierdoor voelt het een klein beetje aan als Willemstad in Curaçao. Als je in Helevoetsluis richting het Haringvliet loopt, kun je de mooie vuurtoren bezoeken of even pauze houden aan het kleine strand.

Overnachten:
Bed & Breakfast HoogtijºD

HoogtijºD is echt ons favoriete plekje! Je wordt hier warm welkom geheten door Irene en Ramon en zij zorgen ervoor dat het jou aan niets ontbreekt. Deze B&B is geopend in september 2020 en alles is tot in de puntjes afgewerkt. Je krijgt hier iedere ochtend een uitgebreid ontbijt met eitjes van de eigen kippetjes. Deze Bed & Breakfast ligt op het eiland Voorne-Putten, in het dorpje Oostvoorne. En dit is de perfecte locatie als je een van bovenstaande plekken wilt ontdekken. En hoe fijn is het om je ’s avonds lekker terug te trekken in deze knusse en sfeervolle bed & breakfast met open haard! De accommodatie is verder voorzien van een eigen badkamer, een keuken met koelkast en een slaapkamer met een heerlijk bed! Buiten heb je je eigen veranda met loungestoelen, ook heerlijk vertoeven dus in de zomermaanden. Ben jij ook zo enthousiast geworden? Neem dan even een kijkje op de website.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.