Fort de Roovere Pompejus uitkijktoren
Nederland Noord-Brabant Zeeland

Op pad in Brabant en zen in Zeeland

Overnachten bij Oesterdam
Ben je op zoek naar luxe en ontspanning? Resort Oesterdam is dan dé plek voor een fijne overnachting. Je hebt de mogelijkheid om hier te slapen in een vakantiehuisje aan het water of om te relaxen in een van de ruime suites. Wij hebben gekozen voor de deluxe suite; een mooie grote kamer met een vrijstaand bad en uitzicht op het water. De prijs van een hotelovernachting is relatief hoog en er zit geen ontbijt bij de overnachting inbegrepen, maar het warme welkom met prosecco en alle faciliteiten maken veel goed. Oesterdam heeft naast de fantastische slaapplekken namelijk nog veel meer te bieden. Ze hebben niet alleen een eigen restaurant, maar ook een wellness waar je gebruik van mag maken. Hier vindt je een zwembad, sauna, infrarood sauna, zoutwaterkamer en een douche die tropische regenbuien nabootst.

Bij het resort zijn diverse mogelijkheden om te genieten aan of op het water. Je kan hier terecht voor de huur van een fiets, sup, kano, waterfiets of bootje. Je kan ook een ligbed huren op het zandstrandje en je bent welkom om met een grotere groep activiteiten te ondernemen. Denk dan aan een escape room, paintball, expeditie oesterdam of een BBQ of high wine.


Fort de Roovere
Maak een uitstapje naar Fort de Roovere bij Bergen op Zoom. Het is een van de grootste forten van de Brabantse waterlinie waar je prachtige wandelroutes kunt lopen. Twee absolute hoogtepunten waarom je dit fort moet bezoeken zijn de Mozesbrug en uitkijktoren Pompejus. Lunchtip; wandel even binnen bij Schaft. Genoeg keus voor een hapje en een drankje!

Parkeerplaats Fort de Roovere  

Mozesbrug
De Mozesbrug is bijzonder, omdat deze brug in plaats van over het water door het water loopt. Maar geloof me, natte voeten zul je er niet van krijgen. Een plaatje, dat is het zeker wel. Het is een modern kunstwerk wat meerdere prijzen binnen heeft gesleept. Loop hier ‘door’ het water, bekijk de prachtige waterplanten en ga op zoek naar waterdiertjes.

Uitkijktoren Pompejus
Deze prachtige uitkijktoren is een kunstwerk op zich. De toren dient niet alleen voor schitterende vergezichten, maar dient ook als openluchttheater. Beklim je deze toren dan sta je op maar liefst 25 meter hoogte. Bij helder weer kun je hier uitkijken over de Brabantse waterlinie en is Bergen op Zoom goed te zien. De uitkijktoren is iedere dag 24 uur geopend en is gratis te betreden.

Natuurgebied Markiezaat
Dit zoetwatermoerasgebied ligt ten zuiden van Bergen op Zoom. Je kan hier verschillende wandel en fietsroutes vinden. Dit natuurgebied staat vooral bekend door de zeldzame vogels die hier te vinden zijn, waaronder de lepelaar. Bij de vogelkijkhut maak je altijd kans. Helaas hebben wij deze niet gespot, maar neem zeker even een kijkje daar! Vanaf de parkeerplaats loop je hier gemakkelijk naartoe door de witte paaltjes te volgen. De route is in totaal ongeveer 2 km. Bij het recent vernieuwde bezoekerscentrum Kraaijenberg vindt je een uitkijktoren en kan je kiezen voor andere (langere) wandelroutes. Ook zijn er exposities te bewonderen en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Let wel op; het bezoekerscentrum is niet alle dagen geopend.

Bezoekerscentrum Kraaijenberg

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *