Boswandeling plankenpad Spier Drenthe

Tips voor Drenthe

Ben je op zoek naar tips voor de provincie Drenthe? Lees dan snel verder!

Plankenpad Nationaal Park Dwingelderveld
Een leuke en afwisselende wandelroute in Nationaal Park Dwingelderveld is boswandeling Spier. Het is een route van 5,5 km die gemakkelijk te volgen is via paaltjes met witte bewegwijzering. Deze wandelroute leid je langs heidevelden, door het bos en over het plankenpad. Eigenlijk is het niet één plankenpad, maar zijn het meerdere losse stukken plankenpad die je door het bos en over het natte landschap leiden. Richting het einde van de route vind je aan je linkerhand trosbosbesstruiken. Als je in de zomer hier gaat wandelen, verwen jezelf dan met wat blauwe besjes. Heb je meer trek gekregen kan je bij de boslounge bij het start- en eindpunt van de route wat te eten en drinken bestellen.

⇢ Startpunt: Oude Postweg 12, Spier

Wildlands Emmen
Als je een wereldreis wilt maken in Nederland ben je bij Wildlands Emmen aan het juiste adres. Je kan hier namelijk met een bootje door de jungle, op safari tussen de neushoorns en de zebra’s of op reis naar de Noord- en Zuid-pool. Voor de kinderen is er daarnaast ook nog een groot speelparadijs waar ze kunnen klimmen en klauteren. Wildlands Emmen is een mooie dierentuin, perfect voor een dagje uit!

Hunebedden
Drenthe staat uiteraard bekend om zijn hunebedden. Het zijn er in totaal maar liefst 52. Via de Hunebed highway kan je er 47 aftikken. De borden van de hunebed highway lijken op de borden ‘route 66’ in de Verenigde Staten. Klein beetje vakantiegevoel krijg je er dus wel van 😊. 

Orvelte
Orvelte is een museumdorp in Drenthe. Het is een oer Hollands dorp uit de 10e eeuw met veel monumentale boerderijen en straten met klinkers en kinderkopjes. Orvelte heeft bijzondere winkeltjes, tentoonstellingen & B&B’s en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Op deze bijzondere dagen worden er onder andere demonstraties gegeven bij de kaasmakerij, houtzagerij en klompenmakerij. Orvelte heeft ook de kleinste dierentuin van Nederland. Er is dus genoeg te doen om je hier een dag te vermaken. Entree betalen is niet nodig, maar het is wel handig om te weten dat het een autovrijdorp is. Je kan de auto gemakkelijk parkeren bij P1 of P2. Een kaartje kost je dan €3,-.

Wil je slapen in het mooie Drenthe? Ik heb een leuke slaapplek voor je! Deze vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...