Pluktuin Amstelveen
Nederland Noord-Holland

Onontdekt Amsterdam

Op zoek naar een toffe of unieke activiteit in of rondom Amsterdam? Wij hebben leuke tips voor jou op een rijtje gezet!

Dagje uit in het centrum:
The Upside Down
The Upside Down is een interactief Instagram museum in het centrum van Amsterdam. Het is zelfs het grootste interactieve museum van Europa. Het museum is opgericht door influencer Anna Nooshin, ook wel bekend door Hollands Next Top Model. Het museum heeft 25 kamers met elk een eigen thema. Iedereen kan hier los gaan om fantastische foto’s te maken. Zo kun je zwemmen in een ballenbak, schommelen op een tompouce of jezelf verstoppen in een kauwgomballenautomaat. Je kunt in verschillende kamers jezelf zo fotograferen dat het lijkt alsof alles op zijn kop hangt. Het is hier alles behalve saai. Zelfs in het restaurant waar je binnenkomt, kijk je meteen je ogen uit. Scrol even door de foto’s, de foto’s zeggen in dit geval meer dan woorden 😊. Oja en… het museum is ook leuk voor mensen zonder Instagram.

A’dam Lookout toren
De A’dam toren is een 80 meter hoge toren aan de IJ in Amsterdam. De toren heeft maar liefst 22 verdiepingen met bars, restaurants, kantoren en een observatiedesk met een spectaculair panoramisch uitzicht over Amsterdam. Dit uitzichtpunt, de A’dam look out, is het bezoeken waard. En als je geen hoogtevrees hebt raad ik je zeker aan hier om in de hoogste schommel van Europa te stappen. Je zweeft dan op 100 meter hoogte boven Amsterdam. Een kaartje voor de A’dam look out toren koop je voor €14,50 per persoon. De schommel is los bij te boeken voor maar €5,- per persoon. Voor- of achteraf je bezoek aan het observatiedesk kun je nog een drankje drinken in de bar. Ook hier heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Amsterdam.
Tip: Overnacht in het Sir Adam hotel in de A’dam look out toren. Het hotel bevindt zich op de eerste 8 verdiepingen van de toren en alle kamers hebben een uitzicht op de stad.

Scala | Foodbar en Theater (voorheen Tapastheater)
Maak je dag compleet met een bezoek aan Scala in Amsterdam. Elke avond zijn er verschillende korte voorstellingen te zien van cabaret, toneel tot muziek. Boek vooraf 2 of 3 verschillende voorstellingen en geniet tussendoor van hapjes en drankjes. Het bijzondere aan Scala is dat de voorstellingen erg intiem zijn. Je zit maar met een select aantal mensen in een klein zaaltje, waardoor dit een hele bijzondere theaterervaring is. (Wij zaten in een zaaltje met 17 mensen 😊) Daarnaast krijg je de hele avond één tafel aangewezen, waar je wat lekkers kan nuttigen met je gezelschap. De warme hapjes haal je overigens zelf uit de automatiek! Bij Scala ben je een hele avond zoet met je vriend(en), familieleden of je collega’s! Het heeft namelijk alle ingrediënten voor een heerlijke avond uit!

Fabrique des Lumières
Deze plek bij de Westergasfabriek is een aanrader voor kunstfanaten die eens een keer iets anders willen beleven. Bij Fabrique des Lumières komt kunst tot leven. Het is een modern museum waar je je kan laten inspireren door de schitterende lichtkunst en atmosfeer. Werk van de grootste artiesten uit de geschiedenis worden op een verrassende wijze weergegeven door middel van beeld en geluid. Gedurende het jaar zijn er verschillende exposities te zien dus check voor je bezoek even welk thema je aanspreekt.  

Dagje uit buiten het centrum:
Pluktuin Amstelveen
Met bloemen kan je iedereen blij maken, inclusief jezelf! Want bij de pluktuin in Amstelveen mag je net zoveel bloemen plukken als jij zou willen. Afhankelijk van het seizoen kun je hier onder andere tulpen, narcissen of rozen plukken. Maar denk ook aan pompoenen of een groenaanbod voor kerst.
Het leuke hier is, dat als je tulpen gaat plukken, je de tulpen mag plukken inclusief de bol. Je krijgt hiervoor een emmer en een schepje mee. Zo kun je de tulpenbollen goed en voorzichtig uit de grond halen. Deze kun je dan later in het jaar zelf in de grond stoppen, waardoor je in het voorjaar opnieuw kunt genieten van de tulpen.

Bij de pluktuin heb je ook de mogelijkheid om verschillende workshops te doen. En het leuke hierbij is natuurlijk dat je eerst zelf bloemen, takken en groen mag gaan verzamelen in de pluktuin.
Ook met kinderen is hier van alles te beleven. De kinderen mogen hier uiteraard ook bloemen plukken, maar voor hen is er veel meer te doen. Ze kunnen hier niet alleen een bloempotje schilderen, mozaïeken of een sprookjesboom maken, maar ook lekker ravotten in de speeltuin.

Bij de pluktuin is ook een theetuin te vinden. En de naam zegt het al. Hier kun je een kopje thee (of koffie) drinken. En je kan er een lekker stukje taart bij bestellen. Je gaat dus helemaal voldaan naar huis!

Ben je op zoek naar een slaapplek in het centrum van Amsterdam, bekijk dan even dit artikel. Wil je liever overnachten buiten het centrum? Lees dan deze blog voor inspiratie.

Dit vind je misschien ook leuk...