Domein Holset wijndomein

Wijn proeven in Zuid Limburg en meer!

Zuid-Limburg heeft prachtige landschappen, natuurgebieden én wijndomeinen. Om heerlijke wijn te proeven hoef je dus niet perse naar de Champagne Ardennen (overigens wel een aanrader hoor, maar meer daarover lees je hier 😉). In Zuid-Limburg heb je 3 wijndomeinen die dicht bij elkaar liggen. Een daarvan is Domein Holset en daarover vertellen we je hieronder meer!

Domein Holset produceert mousserende wijnen volgens de traditionele methode. Je bent hier welkom om wijn te komen proeven, te kopen of om te blijven slapen. En geloof ons, dat wil je…

Ze bieden hier verschillende arrangementen aan met ontbijt, een rondleiding, een diner of de verhuur van een e-bike. Er is hier van alles mogelijk, dus kijk wat bij je past en check even de website voor de opties. Ook voor alleen een rondleiding ben je hier welkom. Je krijgt een rondleiding met uitgebreide informatie en sluit af met een proeverij. Je proeft verschillende wijnen inclusief een bijpassend hapje.

Wij zouden je van harte aanbevelen om ook minimaal 2 nachten te blijven slapen in het Atelier. Dit is de panorama suite met een fantastisch uitzicht op de wijngaard. Je raakt in deze kamer niet uitgekeken over het prachtige landschap. Lees er hier meer over.

Opties voor uitstapjes in de buurt
– Wandelen bij de Encigroeve
De enci-groeve is inmiddels een bekend wandelgebied waar je meerdere wandelroutes van verschillende afstanden kunt lopen. Voorheen was het een kalksteengroeve, maar vanaf 2017 wordt er geen mergel meer gewonnen. Het is een bijzonder gebied voor een mooie wandeling!  

– Drielandenpunt
Het drielandenpunt in Vaals is bij iedereen wel bekend. Op dit punt komen Nederland, België en Duitsland samen. Je kan hier de Boudewijntoren beklimmen voor een fantastisch uitzicht en mooie wandelingen maken in de natuur rondom het drielandenpunt.
– Bezoek Maastricht
Genoeg te doen in deze grote stad in het zuiden van Limburg. Deze stad leent zich perfect voor een dag shoppen door de vele winkels en boetieks.
– Verken Valkenburg. Alle tips voor Valkenburg kan je in deze blog terugvinden.  

Andere wijndomeinen in de buurt zijn:
– Wijndomein St. Martinus
– Wijndomein Stokhem

Proost! 😊

Dit vind je misschien ook leuk...