cala d'hort es vedra ibiza

Mooie stranden op Ibiza

Rondtoeren op Ibiza, genieten in het zonnetje en relaxen op het strand; dat klinkt toch bij iedereen als muziek in de oren? De stranden hieronder zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Cala d’Hort
Oké, het strand zelf is niet het mooiste strand van Ibiza, maar het uitzicht is de reden waarom je hiernaartoe wil. Vanaf Cala ‘d Hort heb je uitzicht op de 400 meter hoge rots Es Vedra. Over deze rots gaan vele verhalen en mythes de ronde. De rots zou door zijn mineralen en metalen magische krachten uitstralen die op het hele eiland voelbaar zijn. Of je hier nu in gelooft of niet, het is een magisch uitzicht! 😉 Door het prachtige uitzicht is dit strand erg populair, houd dus rekening met drukte. Dichtbij parkeren langs de steile weg kan erg lastig zijn, boven aan de weg is het makkelijker parkeren op onverhard terrein.
⇢ Je vindt dit strand in het zuidwesten van Ibiza.

Cala Vadella
Cala Vadella heeft een mooi wit zandstrand met kristalhelder water. Het water hier in de baai begint erg ondiep, waardoor dit strand ideaal is om met kinderen te bezoeken. Aan het strand liggen verschillende winkeltjes en restaurants, waardoor er een gezellige sfeer hangt. Dit fijne plekje is erg goed bereikbaar met de auto en ook parkeren kan gemakkelijk vlakbij deze baai.
⇢ Je vindt dit strand in het zuidwesten van Ibiza.

Cala Tarida
Cala Tarida is een grote baai die je kan bereiken via een trap vanaf de parkeerplaats. Je komt dan direct langs een aantal restaurants, waaronder het voormalige restaurant van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau. De baai beschikt overigens over meerdere restaurants, waar je ook loungebedden en parasols kunt huren. Het water bij dit strand is vrij ondiep, waardoor kinderen hier fijn kunnen spelen. Er zijn ook rotsen, waar veel op wordt gespeeld en vanaf wordt gesprongen in de zee.
⇢ Je vindt dit strand in het zuidwesten van Ibiza.

Cala Conta
Cala Conta heeft een adembenemend uitzicht en je kunt hier genieten van prachtige zonsondergangen. Hierdoor is het strand ook erg populair, waardoor het erg druk kan zijn. Ook handig om te weten is dat Cala Conta eigenlijk twee zandstranden heeft; één gedeelte is namelijk erg geliefd bij nudisten. Cala Conta heeft meerdere voorzieningen; restaurants, bars, toiletten, douches en verhuurmogelijkheden. En nog een pluspunt; het strand is toegankelijk voor mindervaliden.
⇢ Je vindt dit strand in het westen van Ibiza.

Playa s’ Estanyol
Playa s’ Estanyol vind je op tien minuten rijden van Ibiza stad. Dit strand is een verborgen pareltje, waardoor het er meestal niet druk is en je in alle rust een boek kan lezen of lekker even kan zwemmen. Ook kun je hier over de rotsen wandelen en genieten van het geweldige uitzicht. Bij deze kleine baai vind je één restaurant waar je een hapje kunt eten, een drankje kunt drinken en even af kunt koelen, want er zijn verder weinig schaduwmogelijkheden. De weg ernaartoe is onverhard, maar zeker de moeite waard!  
⇢ Je vindt dit strand in het zuidoosten van Ibiza.

Cala Xarraca
Cala Xarraca is een klein maar ontzettend fotogeniek strandje. Je kan hier genieten van de prachtige rotspartijen en uitzichtpunten. Het is niet zo heel gek dat deze plek erg geliefd is bij (natuur)fotografen. Het water is kristalhelder en dat verklaart waarom je hier veel duikers en snorkelaars kunt vinden. Aan de zijkant van het strand vind je ook nog een modderbad met genezende eigenschappen. Een nadeel van dit strandje is dat het naast zand uit kiezels bestaat, dus slippers zijn aan te raden. Parkeren bij het strand is mogelijk, maar er is wel beperkt plaats. Om bij het strand te parkeren moet je over een steile weg naar beneden rijden dus hier is het vooral hopen dat je niemand anders tegenkomt 😉.
⇢ Je vindt dit strand in het noorden van Ibiza.

Cala d’en Serra  
Cala d’en Serra is nog zo’n verborgen parel. Je zou dit zandstrand bijna idyllisch kunnen noemen. Het strand is volledig omringd door hoge rotsen en je ziet hier veel groen. Er is een strandbar en je vind hier verschillende vissershutjes. In het laagseizoen is het mogelijk om de auto beneden bij de baai te parkeren, maar gezien de conditie van de weg zou ik je aanraden om altijd de auto boven aan de weg te parkeren. Je moet dan een stuk naar beneden lopen, maar dat is absoluut geen straf. Het uitzicht van bovenaf is werkelijk prachtig! Denk wel aan zonbescherming, want je kunt hier niet in de schaduw lopen. 
⇢ Je vindt dit strand in het noorden van Ibiza.

Cala Saladeta & Cala Salada
Deze twee stranden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Letterlijk en figuurlijk, want je kunt de één niet betreden zonder de ander. Cala Saladeta kan je alleen bereiken door een rotsenpad van ongeveer 100 meter lang te beklimmen, ja je leest het goed, klimmen 😉. Als je slecht ter been bent zou ik je dit dus niet aanraden, maar anders zeker doen! De uitzichten zijn fantastisch, het water is kristalhelder en er hangt een fijne sfeer. Het zijn een van de mooiste stranden die we hebben gezien op Ibiza.
⇢ Je vindt deze stranden in het westen van Ibiza.

Dit vind je misschien ook leuk...