Leuke bezienswaardigheid in Madeira, westelijke puntje van het eiland Porto de Pargo
Buitenland Gastblog Portugal

Madeira

Nog niet zo lang geleden ben ik begonnen met het delen van mijn outdoor activiteiten. Hiken is iets waar ik mijn geluk ontzettend in kan vinden. De vrijheid, de uitzichten, de uitputting en het resultaat. Ik werd benaderd door Linde of ik voor haar site een gastblog wil maken. Uiteraard stond ik daarvoor open en beschrijf ik in deze blog de hoogtepunten van onze reis naar Madeira!

Dit doe ik door een deel van mijn eigen site weer te geven. Op mijn website wil ik je meenemen in mijn vorm van vakantie vieren. Ik ga je laten zien waar je toffe hikes kan vinden, welke mooie (wild)kampeerplekken er zijn, waar je leuke activiteiten kan doen en wat voor minder intensieve ’tussendoortjes’ er te doen zijn in bepaalde gebieden. Veel leesplezier.

Hotels
Wij hebben een fly en drive geboekt, waardoor wij niet wisten in welke hotels wij precies zaten, maar wij hadden geluk met onze locaties. Het waren 3 prachtige, wisselende settingen!

Pousada Encuemada
Een mooi hotel, wat hoger gelegen in de bergen. De kamer was eenvoudig maar prima. Het enige nadeel was dat het er erg koud was. Dus in het restaurant aten wij met onze jassen aan! Niet de meest comfortabele setting. 

Quinta da Serra 
Een knal roze, biologisch hotel. Dit was fantastisch. Om het hotel lag een grote, groene tuin waar je kon wandelen, in deze tuin staat de oudste boom van het eiland. Wat een imposante verschijning. Tevens zat hier een zwembad in een serre bij. Een heerlijke bijkomstigheid na een pittige hike. 

Four vieuws Baia
Dit was een business hotel en dat merkte je aan alles. Het was groot, gestroomlijnd en vol luxe. Ook hier wederom een zwembad voor de nodige ontspanning. 

Hikes 
Fanal Forest
Dit is het Laurisiovs bos. In dit bos is het vaak ontzettend mistig wat zorgt voor een mysterieus beeld. We hebben daar een hike gedaan die ons door de bossen stuurde, de heuvels op en richting kleine meertjes. Van oorsprong is dit een mountainbike pad maar wij vonden dit qua afstand en route het meest zeggend! Het bord met de route staat bij de parkeerplaats en is niet te missen.

Levada PR16
Eerst een korte uitleg wat een Levada is. Een Levada is een smal kanaal langs de berg. Voor het onderhoud van deze Levada’s is een pad aangelegd langs de kanalen. Dit is veelvoorkomend in Madeira. Deze Levada brengt je in prachtige groene natuur en langs allerlei watervallen. Kleine kanttekening: als je niet van donkere, smalle gangen houdt raden wij je deze niet aan. Wij moesten door 3 tunnels heen waarvan de langste ruim 1 kilometer was. De route is heen en terug.

PR1 Pico Arieiro naar Pico Ruivo
Dit was een tocht van 12 kilometer en op zijn zachtst gezegd uitdagend te noemen. We moesten veel trappen op en door tunnels heen lopen. De uitzichten waren echt prachtig. Wij zijn vroeg gegaan en konden zo de zonsopkomst meepikken. Wij raden dit aan, niet alleen qua ‘wauw’ effect maar ook zeker gezien de drukte!

PR8 Ponta de São Lourenço
Dit is de kustroute over het schiereiland op het meest oostelijke puntje van Madeira. De route is niet te missen en is prachtig om te lopen. Het is een populaire route en ondanks dat wij er rond 16.00 waren viel het ons reuze mee. Wij hebben op ons eigen tempo kunnen lopen en heerlijk gegeten bij het restaurantje wat je tegen komt tijdens de hike.

Levada das 25 fontes
We moesten een hele lange tunnel door, voordat wij echt konden starten aan de tocht. Een mooie route langs kloven en kleine watervallen. We kwamen uit bij een meertje met daarin 25 watervallen waarvan 1 grote in het midden. Daarna een aftakking genomen naar Levada do Risco. Dit was een hele hoge waterval. Tof om te zien! Wat onderweg leuk is, is dat de vogeltjes heel tam zijn en dan ook niet schromen om het brood uit je handen op te eten. 

PR9 Levada do Caldeirão Verde 
Een tocht van 14 kilometer bij het dorpje Santana. Het leek wel een jungle met al dat groen om ons heen. Halverwege kwamen wij uit bij een imposante waterval. Echt een aanrader! 

Leuke bezienswaardigheden:
Natuurlijke zwembaden
Zwemmen in de natuurlijke baden bij Porto Moniz. Let op, want er is een betaalde variant maar ook een gratis variant. De gratis variant is idyllisch en kraakhelder. Wij vinden dit een echte aanrader.

Catamaran varen
Met een catamaran de zee op! We hebben het geluk gehad dat wij grienden en dolfijnen hebben gezien. Je zag de dieren al onder het wateroppervlak omhoog komen en dat dan vlak voor de boot. Een geweldige ervaring.

Cabo Girao
Dit is de hoogste zeeklif van het eiland. Je staat er op 583 meter hoogte en je kan zo door een glazen vloer naar beneden kijken.

Paragliden
Dit deden wij bij madeirawings.com, wat een geweldige ervaring en wat een lieve mensen! Wij hebben hier zo van genoten en raden dit iedereen aan.

Ponto de Pargo
Bezoekje aan het meest westelijke puntje van het eiland: Porto de Pargo. Je kan daar wat drinken bij een schattig tentje en je hebt een prachtig, wijds uitzicht vanaf de vuurtoren.

Cascata dos Anjos
Dit is een waterval en het speciale aan deze waterval is dat hij zo de weg op klettert. Dit is heel tof om te zien. Wij durfden het niet aan om er met onze leenauto doorheen te banjeren maar lopend was dit geen enkel probleem.

Hopelijk heb je genoten van mijn blog en zie ik je een keertje terug op mijn Instagram of op mijn website! Liefs Nicole.

Dit vind je misschien ook leuk...