Anse Patates La dique Seychellen
Buitenland Seychellen

Paradijs La Digue

De Seychellen, Paradijselijk.. je kijkt je ogen uit en het lijkt net of het niet echt is. Het zijn dingen die we tegen elkaar zeiden toen we op onze blote voeten over de spierwitte stranden van La Digue liepen. Als je op Google zoekt naar de mooiste stranden ter wereld, komen er direct stranden van de Seychellen en met name stranden van La Digue uitgerold. Het meest gefotografeerde strand ter wereld ‘Anse Source D’Argent’ ligt hier en mag terecht deze titel krijgen en wat ons betreft behouden.

De meest gangbare route om naar La Digue af te reizen is met de high speed ferry van Praslin naar La Digue. Je doet hier zo’n kleine 20 minuten over. Het eiland La Digue is 3 bij 5 kilometer en er wonen ongeveer 2400 mensen. In de jaren 80 leefden de mensen op dit eiland van vanille- en kopra plantages. Inmiddels is er nog één vanille plantage over en verdienen de lokale bewoners hun geld aan toeristen. Ondanks dat het eiland nu steeds meer gericht is op de toeristenindustrie, is het toch gemoedelijk en kleinschalig. De lokale bevolking kent elkaar bij naam wat erg handig is als je bijvoorbeeld een gids zoekt. Het eiland is bijna autovrij. Als je van plek A naar B wilt gaan doe je dit per fiets die je overal kan huren.

Anse Source D’Argent
Het eerste en enige wat veel toeristen doen is een dagtrip maken naar het hier boven genoemde strand, Anse Source D’Argent. Eeuwig zonde vinden wij, dus wij kozen ervoor om het eiland op onze fiets te ontdekken. In het zuidwesten van het eiland ligt het nationale park van La Digue. Je betaalt hier zo’n 8 euro entree voor. Maak een stop bij de gigantische rots waar veel  Seychellenreuzenschildpadden zitten en fiets door langs de enige vanilleplantage die er nog op het eiland is. Net voor de stenen brug parkeer je je fiets en loop je richting de prachtige stranden.

Je vindt hier meerdere stranden die van elkaar gescheiden worden door gigantische rotsformaties. Je kan droge voeten houden door achter de rotsformaties langs te lopen, maar je kan ook lekker door het water struinen naar het volgende strand. Een leuke stop om een drankje te drinken is bij de Fruita Cabana bar. Je kan hier een heerlijke smoothie of cocktail bestellen. Het vriendelijke personeel maakt ook graag een foto van je terwijl jij geniet van je drankje! 😊

Restaurant Belle Vue
Een leuke tip om uit eten te gaan is restaurant Belle Vue. Dit restaurant ligt op 333 meter hoogte, het hoogste punt van La Digue. Je betaalt ongeveer 40 euro per persoon voor dit avondvullende programma. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het restaurant gebracht, waar je eerst van een schitterende zonsondergang kan genieten. Later wordt je aan tafel geserveerd en weer terug naar je hotel gebracht. Het eten was redelijk, maar niet fantastisch. Door de ambiance was het toch de moeite waard en zouden we het je zeker aanraden.

Ontdek het noorden
Omdat La Digue perfect is om op de fiets te ontdekken, verken dan ook het noorden van het eiland. Maak een eerste stop bij Anse Severe. Hier vindt je ook leuke fruitbarretjes die twee vaste klanten hebben. Namelijk twee gigantische Seychellenreuzenschildpadden die van de eigenaresses elke dag vers fruit krijgen. Anse Servere is het enige strand in het noorden waar je veilig kan snorkelen. Wil je een duik nemen om af te koelen tijdens je fietstocht, doe dat dan hier. Het werd  ernstig afgeraden om noordelijker te snorkelen omdat de stroming dan erg gevaarlijk kan zijn.

Het tweede strand op de route vonden wij het mooiste strand van de dag: ‘Anse Patatas’. Als je de trap af loopt zie je een strand zoals je er zoveel ziet op de Seychellen, maar als je een verder naar rechts loopt kom je uit bij nog schitterende rotsformaties! Dus vergeet dit niet te doen en maak een hier wat mooie kiekjes😉.

Het volgende strand wat je tegenkomt is Anse Banana. Dit strand vonden wij niet echt de moeite waard om te stoppen (luxeprobleem?), dus zijn wij doorgefietst. Je hoeft niet bang te zijn dat je verkeerd fietst, want als je op het einde van de weg bent stopt de weg, letterlijk. Voordat je terug fietst raden we je aan om, net voor het einde van de weg, wat lekkers te eten of een kokosnoot te bestellen bij Chez Jules. Heerlijk eten, fijn uitzicht en vriendelijk personeel!

Ontdek het zuidoosten
Wil je meer stranden ontdekken? Fiets dan naar Grand Anse en loop vanuit hier, via een wandelpad langs de kust, naar petit Anse en verder naar Anse Cocos. Hier en daar is het even flink klimmen, maar aangekomen op Anse Cocos staat een drankje op je te wachten bij de Coco Bar en kan je plonzen in de natural swimming pool aan de linkerzijde van dit ruime strand. Wil je nog verder wandelen, dan kan dat! Je komt dan uit bij Anse Caiman. Je doet zo’n 2,5 a 3 uur over de gehele route heen en terug zonder tussenstop.

Anse Marron
Wil je echt een bijzondere trip maken op La Digue? Boek dan de hike naar Anse Marron. Dit was voor ons de mooiste dag van de vakantie. Anse Marron is een strand wat je niet zomaar kan bereiken. Je moet letterlijk onder, op en tussen rotsformaties klimmen en dwars door de jungle en het water om dit mooie strandje te kunnen bereiken, dat is nog is echt de Seychellen ontdekken! De weg er naar toe is mooier dan het doel op zich. Let op: boek deze hike alleen met gids en ga niet zelf op pad! Als je niet sportief ingesteld bent, geen lef hebt, of fysiek niet fit moet je dit ook niet gaan doen. In alle andere gevallen moet je dit zonder twijfel doen!

Wij gingen op pad met gids Rondy. Voor 40 euro per persoon neemt hij je de hele dag mee op pad en verzorgt hij de lunch op het strand. Rondy is een man die sinds zijn kinderjaren op La Digue woont en elke hoekje en elke rots op het eiland kent en het belangrijkste; je veilig van rots tot rots brengt. Dit in combinatie met zijn fantastische humor heb je gegarandeerd een geweldige dag met deze man. Er zijn niet veel gidsen op het eiland die met een klein groepje op pad gaan, dus vraag je hotel om contact op te nemen met Rondy.

Tijdens deze hike klim je letterlijk van rots op rots, stap je over geulen met meters diepte onder je en kruip je door claustrofobische spleten tussen de rotsen. Het is daarom verstandig om zowel waterschoenen als stevige wandelschoenen / sneakers mee te nemen. Verder is het aan te raden zonnebrand, water en insectenspray mee te nemen. Laat je vooral niet afschrikken door het bovenstaande, maar zie het vooral als een mooie avontuur!

Overnachten
Je hebt verschillende goede, gezellige en mooie hotels op La Digue. Wij hebben gekozen voor Le Repaire Boutique hotel & restaurant. Buiten dat dit een fijn hotel is, kan je hier ook heerlijk eten in het Italiaanse restaurant. Het personeel is vriendelijk en de kamers waren brandschoon. Leuk feitje; De kamers hebben allemaal een naam in plaats van een nummer. Wij sliepen in kamer Lis op de begane rond. Als we via de voordeur de kamer verlieten stonden we op het terras van het restaurant en via de terrasdeur stonden we bij het zwembad en aan zee. De receptie regelt hier alles wat je nodig hebt om het je naar de zin te maken. Ze werken onder andere samen met een fietsverhuur, waardoor het je hier aan niets zal ontbreken. Wij hebben hier een top verblijf gehad.

Ga jij ook naar de Seychellen en ga je La Digue ontdekken? Laat ons dan vooral weten hoe je trip was, dat vinden we leuk! Wij namen trouwens dit boek mee naar de Seychellen voor wat extra info.

Dit vind je misschien ook leuk...