Kerstmarkt gemeentegrot Valkenburg

Kerstparade in Valkenburg

Kerstparade Valkenburg
Een van de populairste en grootste kerstmarkten in Nederland is de kerstmarkt in Valkenburg. Dat is niet voor niks! Gedurende de kerstperiode is er elke woensdag en zaterdagavond een kerstparade in het centrum van Valkenburg. Laat je meevoeren door fonkelende lichtjes, feestelijke kerstmuziek en de betoverende sfeer van deze unieke kersttraditie. De optocht is vergelijkbaar met een carnavalsoptocht, maar dan met kerstmuziek en heel veel lichtjes! De tocht wordt afgesloten door de Kerstman die vriendelijk naar al het publiek zwaait.

Wij vinden het absoluut een aanrader om te bezoeken. De optocht kan je bekijken vanaf een van de vele terrassen (bemachtig je plekje dan wel op tijd) of ga ergens langs de route staan. Goede staanplekken zijn de Sint Pieterstraat en Dr. Erenstraat. Een half uur van te voren loopt het overal flink vol langs de route, dus ook hier geldt, wees op tijd. De route komt langs de volgende straten; Poststraat, dr. Erenstraat, Sint Pieterstraat, Hovetstraat, Berkelstraat, Grote straat en de Bogaardlaan. Enjoy!

Kerstmarkt in de grotten – Valkenburg
Valkenburg is de kerststad bij uitstek. De stad staat natuurlijk bekend om de grotten, maar met kerst worden de grotten hier omgetoverd tot kerstmarkten. Wij bezochten de gemeentegrot, maar ook de fluweelgrot en de mergelgrot worden omgetoverd tot een winderwonderland. Je kijkt je ogen uit met prachtige decoratie, gezellige kraampjes om nog maar te zwijgen over al het lekkers wat je er kan kopen. Bij al deze kerstmarkten geldt dat je vooraf een ticket met tijdslot voor moet kopen. Doe dit tijdig als je zeker wil zijn van een kaartje, want het is ontzettend druk deze dagen, kijk ook goed waar je kan parkeren want het is ontzettend druk. De grotten zijn sfeervol aangekleed en er zijn veel plekken waar je leuke foto’s kan schieten. En verder zouden we zeggen; shop shop shop!

Een andere kerstmarkt die het bezoeken waard is de kerstmarkt van Aken! Meer informatie hier over vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...