Mechelen citytrip markt

Mechelen

Mechelen is een beetje de onontdekte stad van België, maar wat een parel! Het is een prachtige oude stad en zeker in de zomer een hele levendige stad met de vele terrassen! Als je hier een paar uur rondloopt, blijf je je ogen uitkijken met de mooie gebouwen die de stad rijk is. De eerste zondag van de maand is het koopzondag, wellicht fijn om rekening mee te houden als je een weekendje naar het Zuiden afreist 😊.

Sint- Romboutskathedraal
De kathedraal op de Grote markt is regelmatig open en dus zouden wij zeggen; loop even binnen om deze van de binnenkant te bewonderen! Wil je een spectaculair uitzicht over de stad, beklim dan ook de toren. Met maar liefst 538 treden is het een hele klim, maar het is absoluut de moeite waard. Tijdens de klim kan je de verschillende kamers bekijken waar vroeger gewerkt werd. Interessant én fijn om even uit hijgen 😉 Eenmaal boven heb je dus een prachtig uitzicht over de stad en kan je als je goed kijkt (en het helder weer is) ook Antwerpen zien liggen.

Rondvaart over de Dijle
De rondvaart over de Binnendijle is een toeristische activiteit, maar wel leuk om te doen! Het is een tocht van ongeveer drie kwartier over het water, waarbij je info krijgt over de grachtenpanden en al het moois wat van de stad te zien is vanaf de boot. Voordat je op de boot stapt kan je een drankje kopen, zodat je op de boot een drankje kan doen, gezellig! Wil je overigens zeker zijn van een plekje, reserveer dan tijdig een tijdslot bij de kapitein.

Wandelpad over de Dijle
Wil je liever niet mee met een toeristiche rondvaartboot, dan kan je in Mechelen er ook voor kiezen om het drijvende Dijlepad te lopen. Je ziet Mechelen dan van een ander perspectief, dus wij zeggen doen!

De Vleeshalle
De Vleeshalle is een hippe culinaire spot in het centrum van Mechelen. Het aanbod hier is erg divers van Marrokaans tot Spaans tot Vietnamees. Loop rond, bekijk alle opties en bestel waar jij zin in hebt. Er zijn vele gezellige zitplekjes waar je je hapje en drankje kunt nuttigen.

Leuke eettentjes:
Lief
Ben je op zoek naar een ontbijt of lunchplek? Dan ben je bij Lief aan het juiste adres. Goede koffies en heerlijke ontbijtjes. Het bananenbrood is hier de koploper en dat snappen wij helemaal…
Beans
Zin in koffie met een bagel? Dan kies je voor Beans. Vele gezonde opties om je dag goed te starten!
Merad
Merad is een Turks restaurant aan het water. Mooie locatie, mooie inrichting en nog belangrijker; heerlijk eten! Wij bestelden het tapasbord, top idee 😉

Slaapplek
Zoek je een leuke slaapplek in hartje Mechelen?
Check dan even deze slaapplekken. Ben je op zoek naar een andere Belgische stedentrip? Dan raden wij Dinant aan! Lees hier onze blog over Dinant.

Dit vind je misschien ook leuk...