Loosdrechtse plassen

Ontspannen aan de Loosdrechtse Plassen

Natuurgebied de Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse Plassen bestaan uit verschillende plassen en liggen tussen Amsterdam en Utrecht. Dit natuurgebied leent zich perfect voor kanovaren, suppen, roeien, windsurfen, zeilen of varen! Ondanks de vele watersporters die in het voorjaar en in de zomer van de plas gebruik maken, kan je hier echt tot rust komen.

Als je je op het water bevindt, is het een aanrader om te varen door de zogenoemde Kalverstraat. In deze Kalverstraat vind je verschillende recreatiewoningen die alleen bereikbaar zijn te water. Als in de zomermaanden de hortensia’s in bloei staan is het hier een welkome bloemenzee. En handig om te weten als je op het water zit, is dat de meeste plassen gemakkelijk te bereiken zijn. In een aantal gevallen is een plas alleen bereikbaar via een smalle en ondiepe doorvaart, zoals de Breukeleveense of de Vuntus plas. Enig voordeel hierbij is dat het water bij deze plassen erg stil is, waardoor het perfect is om hier bijvoorbeeld te gaan suppen.

Bootverhuur
De Loosdrechtse plassen lenen zich dus perfect om je een dag te vermaken op of aan het water. Er zijn verschillende verhuurbedrijven. Zo heeft bootverhuur Manten een groot aanbod en is er bijna altijd wel iets beschikbaar. Vooraf reserveren is wel aan te raden.

Wandelen
Rondom de Loosdrechte plassen kan je verschillende wandelingen maken. Wij kozen voor wandeling Vredevoetpad, omdat dit een erg afwisselende wandeling is van ongeveer 7,5 km. Je loopt tijdens deze wandeling om de Tienhovense plassen heen en je loopt door het Hollandse landschap; over de weilanden, door de graslanden en tussen de schapen. Je komt langs de historische molen en hebt meerdere horecagelegenheden waar je even wat kunt eten of drinken.

Zoek je een plek om te overnachten aan de Loosdrechtse plassen? Check even dit artikel voor een passende slaapplek!

Dit vind je misschien ook leuk...