Loosdrechtse plassen
Nederland Noord-Holland Utrecht

Ontspannen aan de Loosdrechtse Plassen

Natuurgebied de Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse Plassen bestaan uit verschillende plassen en liggen tussen Amsterdam en Utrecht. Dit natuurgebied leent zich perfect voor kanovaren, suppen, roeien, windsurfen, zeilen of varen! Ondanks de vele watersporters die in het voorjaar en in de zomer van de plas gebruik maken, kan je hier echt tot rust komen.

Als je je op het water bevindt, is het een aanrader om te varen door de zogenoemde Kalverstraat. In deze Kalverstraat vind je verschillende recreatiewoningen die alleen bereikbaar zijn te water. Als in de zomermaanden de hortensia’s in bloei staan is het hier een welkome bloemenzee. En handig om te weten als je op het water zit, is dat de meeste plassen gemakkelijk te bereiken zijn. In een aantal gevallen is een plas alleen bereikbaar via een smalle en ondiepe doorvaart, zoals de Breukeleveense of de Vuntus plas. Enig voordeel hierbij is dat het water bij deze plassen erg stil is, waardoor het perfect is om hier bijvoorbeeld te gaan suppen.

Bootverhuur
De Loosdrechtse plassen lenen zich dus perfect om je een dag te vermaken op of aan het water. Er zijn verschillende verhuurbedrijven. Zo heeft bootverhuur Manten een groot aanbod en is er bijna altijd wel iets beschikbaar. Vooraf reserveren is wel aan te raden.

Wandelen
Rondom de Loosdrechte plassen kan je verschillende wandelingen maken. Wij kozen voor wandeling Vredevoetpad, omdat dit een erg afwisselende wandeling is van ongeveer 7,5 km. Je loopt tijdens deze wandeling om de Tienhovense plassen heen en je loopt door het Hollandse landschap; over de weilanden, door de graslanden en tussen de schapen. Je komt langs de historische molen en hebt meerdere horecagelegenheden waar je even wat kunt eten of drinken.

Overnachten
In slaap vallen en wakker worden met uitzicht op de Loosdrechtse plassen is de perfecte manier om te ontspannen. Bij Bed & Breakfast Villa Braas kom je helemaal tot rust. De vriendelijke eigenaren John en Ageeth verhuren vier luxe kamers, waarvan twee kamers uitzicht hebben op de Loosdrechtse plassen. Deze twee kamers heten ‘Bloemers’ en ‘Van Gogh’. Bij deze kamers zal het je aan niets ontbreken, want aan alles is gedacht zoals elektrische zonwering en een elektrisch bed, zodat je nog beter uit kan kijken op de plassen.

Dit is alleen nog niet alles; als je hier verblijft staan er in het koelkastje wat versnaperingen voor je klaar, heb je een eigen balkon met een gezellig zitje en wordt er een heerlijk ontbijt voor je klaargemaakt. Bij deze B&B zijn verschillende mogelijkheden om een drankje te nuttigen, zowel op je eigen balkon als op het gezamenlijke balkon, op de steiger of juist lekker in de tuin. En… om het hier nog fijner te maken kan je bubbelen in de jacuzzi. Uiteraard ook weer met uitzicht op het water. Wil je de plassen van nog dichterbij ervaren kan je bij Villa Braas de sloep huren; met of zonder kapitein John. Doen hoor, het maakt je verblijf compleet!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.