Rent & Event E-chopper Volendam

Rondtoeren in Volendam en omgeving

Huur een E-chopper
Volendam is een echte toeristische trekpleister. Het is gezellig, sfeervol en er hangt altijd een ontspannen sfeer. Neem een kijkje in de gezellige haven, eet een visje en drink wat aan de kade. Uiteraard is Volendam ook de plek om je te laten fotograferen in de traditionele Volendammer klederdracht. Omdat Volendam relatief klein is, heb je het verder snel gezien. Daarom gingen wij op zoek naar leuke plekken in de omgeving. We verkenden de omgeving met een E-scooter die we huurden bij Rent & Event aan de dijk van Volendam.

Henri Willig Kaas
Na een ritje van 10 tot 15 minuten kom je in Katwoude aan bij de kaas boerderij Jacobs Hoeve van Henri Willig. Het motto van deze boerderij is “van land tot klant” en dat zie je hier overal terug. Je wordt verwelkomt in de winkel door een medewerker in traditionele klederdracht die vertelt hoe de kaas gemaakt wordt. Als je op de boerderij naar achter loopt, mag je een kijkje nemen in de stallen en wordt je met een filmpje verder geïnformeerd over de geschiedenis van de boerderij en over de werkwijze van nu. Vervolgens kun je in de winkel ontelbaar veel kazen proeven en een heerlijk souvenirtje meenemen voor thuis 😊.  

Monnickendam
Houd je van oer- Hollandse steden, rijdt dan zeker even door Monnickendam! Het is een klein idyllisch stadje met in het midden de Grote Kerk. In Monnickendam heerst een aangename sfeer en het is leuk om hier even doorheen te rijden. Aan het haventje vindt je verschillende mogelijkheden om op het terras een hapje te eten of te drinken.

Marken
Stap weer op je E-chopper en rijdt richting de Zeedijk, de weg die het vaste land met Marken verbindt. Eenmaal aangekomen in Marken is het mogelijk om de vuurtoren van het eiland te bezoeken. Via het Oosterpad ben je er al binnen 10 minuutjes!

Stal eventueel je E-chopper om door het centrum van Marken te struinen. Je vindt hier de karakteristieke groene huisjes. Aan de haven vindt je hier ook weer verschillende eet- en drinkgelegenheden. En het leuke en fijne is, is dat je de route niet terug hoeft te rijden maar dat je hier de boot richting Volendam kan pakken, want je E-chopper mag mee op de boot! Ideaal toch!?

Dit vind je misschien ook leuk...