Nederland Zeeland

Vertoeven in Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen is een hele fijne locatie om tot rust te komen. Wandelen aan zee, een terrasje pakken bij een strandtent en overnachten in het groen. Meer zin in een citytrip? Ook dat is mogelijk! Hieronder geef ik je wat tips voor een fijn weekend aan zee.

Overnachten:
Lief huisje Zeeland eert haar naam. Het is een heel schattig en kneuterig huisje in positieve zin. Als je hier binnen stapt, voel je je meteen thuis. Iske de eigenaresse heeft er namelijk voor gezorgd dat het je aan niets ontbreekt. Alles wat je zoekt is er te vinden. Je kunt zelfs nog old school dvd’s kijken of lekker in de stoel gaan zitten met een van de vele boeken. Lekker badderen in een bad op pootjes,  een taart bakken of genieten van het zonnetje op een van de terrasjes buiten in de tuin. Het is hier in Zeeland goed toeven, dus ik zou zeggen; tas inpakken en gaan! Zit Lief huisje Zeeland vol? Kijk dan even of bakhuisje Zeeland nog plek heeft.

Doen:
In de omgeving van lief/bak huisje Zeeland is genoeg te ondernemen. De volgende hotspots zou ik je zeker aanraden:

  • Ontbijten of lunchen bij Liefs Lies in Breskens. Een nieuw en hip eettentje met een mooi interieur en mét een hebbewinkeltje. Let wel op; je gaat hier niet naar buiten zonder iets te kopen 😊 Een aanrader om te bestellen is de pancake met chocolade en fruit. Alleen de opmaak van de borden is hier al een feestje!
  • Wandelen bij de Waterdunen. Dit is een vrij nieuw aangelegd natuurgebied waar je verschillende routes kunt lopen. Er is een groene route van 4,5 km, een blauwe route van 9 km of een oranje route van 5,5 km. Wij hebben deze laatste route gelopen. Deze route komt langs vele vogelkijkhutten & is geheel verhard. Startpunt van de blauwe en oranje route is de parkeerplaats aan de Walendijk in Breskens.
  • Haaientanden zoeken in Cadzand-Bad. Lekker jutten is altijd een goed idee, maar als je haaientanden kan vinden is dat toch extra leuk. Let wel op de getijden, met vloed is het lastig zoeken 😉.
  • Een drankje doen bij DOK14, een gezellig strandtentje. Ook perfect te combineren met de strandwandeling in Cadzand-Bad.
  • Lunchen bij Loods Tien aan het strand in Breskens. Gezellig en sfeervol strandtentje, aardig personeel en een diverse menukaart.

Uiteraard zijn er nog veel meer opties, zoals wandelen bij de zwarte verdronken polder of bij het Zwin. Steden die ook op rijafstand liggen en een bezoek waard zijn, zijn Knokke, Brugge en Gent.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *