Plaza de España sevilla

Citytrip Sevilla

Sevilla wordt het openluchtmuseum van het zuiden genoemd en dat is niet voor niets. Een citytrip in Sevilla staat garant voor een stad vol met kerken, historische gebouwen, parken en overblijfselen uit verschillende culturen. Er is ontzettend veel te doen en te zien, waardoor je niet weet waar je moet beginnen. Hieronder heb ik de mooiste plekken en activiteiten voor je op een rijtje gezet. Ik ben fan 😊.

Flamenco
Als je Sevilla zegt, zeg je flamenco! 💃🏻 Dit is de stad om een flamencoshow te bezoeken, de dans te leren of om meer te weten te komen over de verschillende flamencostijlen. De flamenco is ontstaan in de wijk Triana, in het westen van de stad. In deze wijk vind je veel bars waar ze dagelijks flamencovoorstellingen houden en of waar je een workshop kan volgen. Ook aan de andere kant van de rivier worden ook shows gegeven, maar wat is nu leuker dan een authentieke show te zien op de plek waar het ontstaan is! Triana ligt aan de oever van de rivier Guadalquivir. Je kunt er komen door de brug Puente de San Telmo of de Puente de Isabel II over te steken. In Triana zit overigens ook nog een leuke markt om te bezoeken, ‘Mercado de Triana’.

Plaza de España
Plaza de España is het meest bezochte monument van Sevilla en dat snap ik helemaal! Het plein heeft de vorm van een halve cirkel en wordt omringt door mooie gebouwen met typisch Andalusische tegeltjes (die wil je hebben😍). Er staan vier bruggen, die symbool staan voor de vier oude koninkrijken van Spanje. Je kijkt hier je ogen uit; het is een komen en gaan van paard met wagen, je kunt lekker rond dobberen in een bootje in de gracht of relaxen in het aangelegen park.

Metropol Parasol
Op het plein Plaza de la Encarnación is een fantastisch mooi bouwwerk neergezet; Metropol Parasol, ook wel ‘Las Setas’ (paddenstoelen) genoemd. Oorspronkelijk wilde men op dit plein een ondergrondse parkeerplaats maken, totdat ze op resten van een Romeins gebouw stuitten. Op dat moment wisten ze niet goed wat er met de plek moest gebeuren. Er werd een ontwerpwedstrijd uitgezet die de Duitser Jurgen Mayer won. Hij ontwierp de grootste hout constructie ter wereld. Vooral door de manier waarop hij de Romeinse overblijfselen integreerde in zijn bouwwerk, kreeg hij veel lof.

Onder het prachtige bouwwerk bevindt zich nu een archeologisch museum met de vondsten uit de Romeinse tijd. Op straatniveau vind je wat winkeltjes en boven op het bouwwerk is een wandelpad gecreëerd met een panoramisch uitzicht op de stad. Iets wat je moet doen als je op citytrip bent in Sevilla.

Kathedraal van Sevilla
De Kathedraal van Sevilla is een prachtige kerk in het centrum van de stad. In de kerk is het graf van Christoffel Columbus te vinden. Het is alleen de vraag of de ontdekkingsreiziger hier ook echt begraven is. De kerk is de grootste gotische kathedraal ter wereld die je gezien wil hebben. Mede door deze reden is dit een populaire bezienswaardigheid. Het is dus handig om vooraf kaarten te kopen, eventueel een combiticket met de entree van het koninklijk paleis; Alcázar. Die vind je namelijk om de hoek!

Palacio Alcazar
Paleis Alcázar is een van de oudste koninklijke paleizen van Europa die nog steeds gebruikt worden. In het paleis en in de tuin zie je een combinatie van stijlen die door de eeuwen heen zijn aangebracht. De tuin is schitterend! Wij hebben er heerlijk rond gestruind en genoten van de rust, de sinaasappelbomen, het water en bloemen en planten. Je vergeet bijna dat het paleis midden in de stad staat. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het paleis kan je een gids boeken, privé of in een groep. Leuk weetje; Bij dit paleis zijn enkele scènes van Game of Thrones, seizoen 5 opgenomen.

Plaza de Toros
In Spanje kan je veel arena’s vinden. Je vindt prachtige exemplaren in de steden Madrid en in Ronda, maar Plaza de Toros in Sevilla is de grootste (plek voor 13.000 toeschouwers) en belangrijkste arena van het land. In april wordt het grootste stierenvechtenfestival ter wereld gehouden tijdens de feestweek ‘Feria de Abril’. Stierenvechten vind ik niet meer van deze tijd, maar het is wel interessant om de arena de bezoeken. In de arena zit het museum van het stierenvechten Sevilla. Je krijgt een rondleiding van een ervaren gids door de arena en het museum, wat een mooi beeld geeft van de geschiedenis van deze Spaanse traditie. Want of je nu voor of tegen bent, het is en blijft een onderdeel van Spanje.

Aire
Een bezoek aan Aire is een absolute aanrader om even helemaal te ontspannen en bij te komen van een bijzondere citytrip in Sevilla. Het is een zeer sfeervol wellnesscentrum in het centrum van de stad. Door de prachtige baden waan je jezelf meteen in andere sferen. Ze bieden verschillende arrangementen aan. Je kunt het beste even binnen lopen om te kijken wat bij je past, ze helpen je graag! Het is een genot om hier anderhalf uur te ontspannen en we zouden de massage ook zeker aanraden. Het is niet goedkoop, maar het is het waard. Geloof me 😊.

Wil je meer tips over je citytrip naar Sevilla. Dit boekje namen wij mee! Op zoek naar een andere stedentrip in Spanje? Lees onze blog hier.

Dit vind je misschien ook leuk...