Roegwold Groningen vlonderpad
Groningen Nederland

Op pad in Groningen

Knuppelpad Roegwold
Het knuppelpad in Roegwold is een vlonderpad van maar liefst 750 meter lang die je leidt over het moerasgebied van ‘t Roegwold in Schildwolde. Dit pad is eenrichtingsverkeer en dat is maar goed ook, want elkaar kruisen op dit smalle pad is best een uitdaging. Halverwege het vlonderpad vind je een bankje waar je even kunt pauzeren en waar je kunt genieten van het uitzicht. Je ziet en hoort hier de vele watervogels die dit gebied rijk is en je kunt hier de mooiste foto’s maken. Zeker met zonsopkomst of zonsondergang. Praktisch: Vanaf de parkeerplaats is de totale lengte van het rondje Knuppelpad 2 kilometer.

Fraeylemaborg Slochteren
Fraeylemaborg is een museum en landgoed in Slochteren. Als je in de buurt bent is het de moeite waard om deze plek te bezoeken. De borg ontstond al voor 1300, maar in 1670 is het gebouw verder uitgebreid. Het aansluitende park met 6 kilometer aan wandelpaden dateert uit de 19e eeuw. Voor kinderen is er in het park een ’Sprokkelpad’ aangelegd. Kinderen kunnen bij deze tocht op zoek naar kluisjes die in het park verstopt zitten. In elk kluisje zit een opdracht of vraag over de natuur en cultuur van het park achter de Fraeylemaborg. De borg heeft nu een museumfunctie en heeft een uitgebreid aanbod van culturele evenementen. Het koetshuis dient als museumwinkel en expositieruimte en de boerderij is een restaurant. Ideaal om hier een hapje en drankje te doen als je er bent.

Overnachten bij B&B de Bommelier
De Bommelier is een mooie sfeervolle bed & breakfast in het rustige dorpje Roderwolde, in Drenthe. Deze locatie is niet alleen fijn als je Drenthe wilt bezoeken, ook voor Groningen is dit een ideale uitvalsbasis. De B&B wordt beheerd door de eigenaren Jolande en Harry. Hele lieve en gastvrije mensen die je helemaal in de watten leggen. Bij aankomst werden we welkom geheten met een stukje huisgemaakte boterkoek. En iedere ochtend werden we verwend met een heerlijk vers gemaakt ontbijt.

De B&B is geschikt voor 4 personen en heeft twee verdiepingen. Op de begane grond is een fijne zitplek gecreëerd, staat een kitchenette en een eettafel (met chocolaatjes 😊). Ook vind je hier een kleine badkamer en een apart toilet. Boven op de slaapzolder staan een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden opgemaakt voor je klaar. Buiten heb je een eigen terrasje waar je een vuurtje mag stoken. Harry voorziet je graag van wat hout. Vanuit de tuin loop je zo de natuur in. Je loopt dan tussen de weilanden door. Ook leuk om vanuit hier naar en door het dorpje te lopen. Met zonsopkomst of zonsondergang heb je de kans om vanuit de achtertuin reeën te spotten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.