Kabelbaan Valkenburg er op uit in Nederland Zuid Limburg

Verken Valkenburg

In Valkenburg is ontzettend veel te doen. Zo veel dat je je hier gemakkelijk een aantal dagen kunt vermaken! Onze tips vertellen we je graag hieronder. En als je een slaapplek zoekt in Valkenburg… Check dan even deze link.

Bezoek de steenkolenmijn
Bij de steenkolenmijn kan je een rondleiding boeken om een indruk te krijgen van het leven van de mijnwerkers. De gidsen die je rondleiden vertellen je boeiende verhalen over het leven destijds in de mijn. Als je ‘geluk’ hebt, heeft de gids ook echt in de steenkolenmijn gewerkt en maakt hij indruk met zijn ervaringen. Wel een sidenote; helaas is het geen echte steenkolenmijn waar je rond wandelt, maar een replica. De echte steenkolenmijn van Valkenburg staat namelijk al jaren onder water.

Kasteelruïne 
De kasteelruïne is een van de mooiere kasteelruïnes van Nederland. Als je ervan houdt om de geschiedenis in te duiken is dit een plek die je zeker moet bezoeken. Je ziet restanten van het kasteel zoals dat er in de Middeleeuwen stond. Aan de hand van de informatiebordjes en maquettes kan je je voorstellen hoe het kasteel er destijds uitzag. Zo zie je nog resten van de ridderzaal, de artilleriekamer en de verdedigingstoren. De ruïne is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en kinderwagens. Het is niet overal ideaal, maar het kan wel.

Bekijk Valkenburg van bovenaf met de kabelbaan
De kabelbaan is een bekend begrip in Valkenburg. Erg toeristisch dus ook, maar je mag deze eigenlijk niet overslaan. Je gaat naar boven, waar je uitzicht hebt over de hele stad en waar je een drankje kan drinken in de Wilhelminatoren. Boven zijn er verschillende activiteiten die je kan doen waaronder rodelen, tuben of het sprookjesbos bezoeken. Deze laatste twee zijn specifiek voor kinderen. Bij tubing glijden de kinderen met een band naar beneden.


Lunch of dinertips:

TASH Rooftopbar
De naam zegt het al… een bar op hoogte! Weliswaar een lunchbar, maar zeker een aanrader om te bezoeken. Ook ideaal om te combineren met een bezoek aan de kasteelruïne, want op deze plek start je namelijk je bezoek aan de ruïne. Deze rooftopbar heeft gezellige zitjes die uitkijken over de stad én je kan hier heerlijk lunchen.

Restaurant La Casa
Heb je trek in Spaanse of Italiaanse specialiteiten? Dan ben je bij La Casa aan het juiste adres. Dit restaurant is gezellig en modern ingericht en heeft een diverse menukaart. Voor iedereen is hier volop keus voor een fijne prijs. Wil je hier dineren? Reserveer dan tijdig je plekje, anders heb je kans dat je hier niet terecht kunt. Ook is het mogelijk om te overnachten bij La Casa, maar ook hiervoor geldt; wees op tijd met het boeken van een kamer, voordat je te laat bent.

Koco bistro
Je bent aan het juiste adres bij Koco bistro als je zin hebt in streetfood. Ze hebben hier een Aziatische keuken met volop keus. Je kunt zowel binnen in het restaurantje eten, als eten afhalen. Wij zijn voor de eenpersoonsrijsttafel gegaan met Asian tapas en hebben hier met z’n tweeën heerlijk van gegeten. Bij de rijsttafel zat o.a. rendang, samosa en saté. Daar smul je toch nu al van?

Bij de jongens
In het centrum, maar net erbuiten. Snap je?:) Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch en diner maar ook zeker voor een drankje. Ze hebben hier namelijk een groot bierassortiment met meer dan 30 verschillende soorten bieren. Altijd wel wat te kiezen dan, toch?!


Leuke winkels:
Moustache Conceptstore
Twee mooie zaken met één zaak voor dameskleding, herenkleding en lifestyle en één zaak met kinderkleding. De winkels zitten naast elkaar, maar dus wel in een apart pand.

Minibiza
Een mooie kinderkleding winkel. Let op; je gaat hier niet naar buiten zonder iets te kopen 😊

Bezoek je Valkenburg met kerst? Check dan even deze blog.

Dit vind je misschien ook leuk...