Kerstmarkt Aachen - Aken

Kerst in Aken

Weihnachtsmarkt Aachen – Kerstmarkt Aken
De kerstmarkt van Aken wordt genoemd als een van de leukste kerstmarkten van Europa. Sfeervol is het hier zeker! De kerstmarkt van Aken is eigenlijk verdeeld over verschillende markten. De twee grootste vindt je bij het stadhuis en bij de Dom. Op deze twee plekken vindt je sfeervolle verlichte kraampjes en ruik je de geuren van glühwein en versgebakken lekkernijen.

De kerstmarkten in Duitsland staan veelal bekend om het aanbod van eten en drinken en dat kunnen we alleen maar beamen. Wij zijn fan van de reibekuchen. Dit zijn een soort aardappelpannenkoekjes die worden geserveerd met appelmoes. Daarnaast raden we aan een zakje Aachener printen te kopen. De print is dé koeken van Aken dus leuk om te proberen! Het is een soort peperkoek met de smaak van taaitaai. Deze koeken zijn erg geliefd tijdens de kerstperiode en wij snappen wel waarom 😊.

Tip: parkeer vooraf bij een P&R. P&R Tivoli heeft veel plek en de busverbinding is top. Voor €5 parkeer je daar de hele dag én heb je vervoer naar het centrum.

Op nog geen half uur rijden van Aken ligt Valkenburg. Ook hier is met kerst van alles te doen. Denk dan aan de kerstparade en de vele grotten die omgetoverd worden tot kerstmarkt. Hier lees je onze blog!

Dit vind je misschien ook leuk...