Poldertuin Anna Paulowna

De kop van Noord-Holland

In het noorden van Nederland, in de provincie Noord Holland heerst veelal rust, maar wist je dat je daar ook veel leuke dingen kan ondernemen? Hieronder heb ik wat leuke tips voor je!

Dierenpark Hoenderdaell
Deze dierentuin is wat kleinschaliger dan de ‘bekende’ dierentuinen, maar niet minder mooi. Bijzonder is dat dit park staat voor het welzijn van de dieren en dat dit ook zichtbaar is. De dieren hebben ruime verblijven en je bekijkt hier de leeuwen bijvoorbeeld door een kijkschutting, zodat ze zo min mogelijk verstoord worden. Er worden dieren opgevangen die voorheen zichtbaar waren in circussen, fokstations of oorlogssituaties. Stichting Leeuw vangt de grote katachtigen in nood op en SOS dolfijn biedt hulp aan walvisachtigen in nood.
In het park is het een groot feest voor kinderen. Naast de verschillende dieren zijn er namelijk ook speeltuinen te vinden en kan je vrij rond wandelen tussen de ondeugende doodshoofdaapjes en ringstaartmaki’s. Stop je eten en drinken hier goed weg, want ze weten je zo te vinden.
Tip; koop je kaartje online, dat is goedkoper dan aan de kassa ;).

Poldertuin
De poldertuin in Anna Paulowna is een park die in het voorjaar erg leuk is om te bezoeken. Er worden jaarlijks meer dan 200.000 bollen van verschillende bloemkwekers uit de regio in de grond gestopt. De bollen bloeien het mooist in de periode maart t/m mei. De tuin is wel het hele jaar geopend en gratis te bezoeken. Je zou een bezoek aan dit park kunnen combineren met de bloemendagen in april, maar houdt dan wel rekening met extra drukte.

Het strand
Uitwaaien aan zee is altijd een goed idee. Breng een bezoek aan het brede strand in Callantsoog en plof neer bij een van de strandtenten. Strandrestaurant WOEST heeft zowel binnen als buiten gezellige zitplekjes en ook binnen is er voor de kinderen een speelhoekje te vinden.

Meer tips in de buurt
Tulpen plukken
Wil je de tulpen niet alleen bewonderen maar ook plukken? Breng dan een bezoek aan de Floratuin in Julianadorp.

Land van Fluwel
Een kinderparadijs is het land van Fluwel wel te noemen. Het park heeft een grote speeltuin met onder andere een blotevoetenpad, een klimmuur en een skelterbaan. Genoeg te doen voor uren speelplezier. 

Ben je op zoek naar een fijne slaapplek in de buurt? Lees dan hier mijn blog met toffe slaapplekken.

Dit vind je misschien ook leuk...