aruba oranjestad tram

One happy island – Aruba

Aruba staat natuurlijk bekend als een tropisch paradijs met zon, zee en strand! Maar Aruba is veel meer dan dat. Wij geven je de tips!

Aruba heeft een prachtig natuurgebied waar je verschillende (wandel)tochten kan maken, er is genoeg keus voor diverse avontuurlijke excursies, je kan in het westen van het eiland snorkelen, er zijn adembenemende uitzichtpunten en dan hebben we het dus nog niet eens over de schitterende stranden!

Het hele jaar door is de temperatuur overdag rond de 30 graden en na een mooie zonsondergang daalt de temperatuur meestal niet onder de 25 graden. Een huurauto is zeker geen overbodige luxe om dit mooie eiland te leren kennen. Het verkeer is er rustig en er zijn geen stoplichten op het eiland, enkel rotondes. Ook kan je op een gedeelte in Oranjestad na overal makkelijk én gratis parkeren wat ideaal is als je het eiland gaat ontdekken.

Hoogtepunten en aanraders:
Richting het noorden;
Palm Beach ligt aan de westkant van het eiland. Deze plek is in trek bij de Amerikanen en je vindt hier veel resorts. Wij zijn niet zo van deze toeristische en drukke plekken en zouden hier niet teveel tijd besteden. Maar we benoemen dit strand toch, omdat hier een klein barretje zit die heerlijke fruitsalades, pokebowls en smoothies verkoopt. Je vindt Eduardo’s Beach Shack ter hoogte van Playa Linda Beach Resort. Genieten van het witte zand onder je voeten en een heerlijke snack is natuurlijk een win win situatie.  
Rijd je verder naar het noorden, stop dan bij de stranden Tres Trapi en Boca Catalina, waar je dicht bij de kust schitterend kan snorkelen! Ook heb je hier een grote kans om pelikanen te spotten. Ga je nog iets noordelijker, maak dan een stop bij het volgende strand; Arashi. Hier zit een gezellige beachbar waar je even af kunt koelen met een verfrissend drankje.
Vervolg je route naar het California Lighthouse. Dit is de welbekende vuurtoren van Aruba. Voor een paar dollar kan je de vuurtoren beklimmen en heb je een uitzicht over het gehele eiland. Maar… ook zonder entree heb je hier een prachtig uitzicht 😉.  Onze laatste stop was de Alto Vista Kapel. Een klein kappelletje dat zich bevindt tussen het typische Arubaanse natuurschoon; de cactussen. Alleen al de route er naar toe, langs een smalle kronkelige weg met deze cactussen, brengt je direct in de vakantiemodus.

Richting het zuiden;
San Nicolas is de verrassing van het eiland. Tot enkele jaren geleden was dit een stadje wat in verval was geraakt, tot de organisatie Aruba Art Fair in 2016 met het idee kwam om de stad een boost te geven door middel van street art. Kunstenaars van over de hele wereld hebben er aan meegewerkt en het resultaat mag er zijn! Bij het toeristeninformatiecentrum vlak bij het centrum kan je een plattegrond halen waarop alle kunstwerken staan benoemd, zodat je zeker weet dat je er geen mist. Op een kwartiertje rijden vanaf San Nicolas vind je Baby beach; een van de mooiste stranden van Aruba met helderblauw water en wit zand onder je voeten! Bij dit strand vind je bar & restaurant Rum Reef waar je kan lunchen of dineren en een plons, uiteraard met uitzicht op het strand, kan nemen in het zwembad!

Ben je op zoek naar andere mooie stranden van Aruba? Dit zijn onze favorieten: 

  • Eagle beach; langgerekt strand met parasols, watersportmogelijkheden en zeer kindvriendelijk.
  • Manchebo beach; prachtig wit en breed zandstrand met verschillende restaurantjes
  • Divi beach; mooi, kleiner strand met opties voor ligbedden en parasols
  • Mangel Halto; tussen de mangrove en goede snorkelspot

Wil je meer zien van de natuur? Breng dan een bezoek aan Arikok National Park. Dit is de schat van Aruba! Je vind hier prachtige landschappen waar je door heen mag rijden, wandelingen kan maken, grotten kan bezichtigen en verschillende excursies kan doen. Een entreekaartje kost je ongeveer 10 euro per persoon en de opbrengst hiervan gaat volledig naar het behoud van het park en de dieren. Wij hebben rond gereden met een gewone huur auto en dat was op de meeste plekken prima te doen.

Wat je op Aruba uiteraard ook niet mag overslaan is het brengen van een bezoek aan de hoofdstad; Oranjestad. Het is maar een klein stadje, maar alleen al de kleurrijke huizen geven je een heerlijk vakantiegevoel. Vanaf het busstation vertrekt er ieder half uur een net zo’n kleurrijke tram die je door het stadje heen rijdt. Je kan op elk willekeurig station in of uitstappen, maar je kan ook blijven zitten en een rondje maken. Op deze manier heb je het stadje zo gezien!

Aan de waterkant van Oranjestad vind je Atlantis Submarines. Je kan hier een excursie boeken, waarbij je op stapt op een echte onderzeeër en tot wel 40 meter diep een kijkje in de onderwaterwereld kan nemen. Als je geluk hebt, zie je zelfs zeeschildpadden. Het is geen goedkoop uitje, maar wel elke euro waard als je gaat voor deze bijzondere ervaring. Zelfs als je veel duik of snorkelervaring hebt, is dit een totaal andere beleving.

Tot slot de laatste tip; Bezoek de Casibari rockformations. Aan beide kanten van de weg vind je hier gigantische rotsformaties. Je moet er even voor naar boven klimmen, maar je krijgt er een prachtig uitzicht voor terug. Zo heb je vergezichten over bijna het gehele eiland! 

Kortom, Aruba is meer dan alleen zon, zee en strand er voor ieder wat wils. Het motto is niet voor niks; One happy island! Liever Curaçao ontdekken? Lees dan hier meer.

Dit vind je misschien ook leuk...