Fort de Roovere Pompejus uitkijktoren

Wat te doen in Bergen op Zoom?

Ben je op zoek naar leuke uitjes rondom Bergen op Zoom? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

Fort de Roovere
Maak een uitstapje naar Fort de Roovere bij Bergen op Zoom. Het is een van de grootste forten van de Brabantse waterlinie waar je prachtige wandelroutes kunt lopen. Twee absolute hoogtepunten waarom je dit fort moet bezoeken zijn de Mozesbrug en uitkijktoren Pompejus. Lunchtip; wandel even binnen bij Schaft. Genoeg keus voor een hapje en een drankje!

Parkeerplaats Fort de Roovere  

Mozesbrug
De Mozesbrug is bijzonder, omdat deze brug in plaats van over het water door het water loopt. Maar geloof me, natte voeten zul je er niet van krijgen. Een plaatje, dat is het zeker wel. Het is een modern kunstwerk wat meerdere prijzen binnen heeft gesleept. Loop hier ‘door’ het water, bekijk de prachtige waterplanten en ga op zoek naar waterdiertjes.

Uitkijktoren Pompejus
Deze prachtige uitkijktoren is een kunstwerk op zich. De toren dient niet alleen voor schitterende vergezichten, maar dient ook als openluchttheater. Beklim je deze toren dan sta je op maar liefst 25 meter hoogte. Bij helder weer kun je hier uitkijken over de Brabantse waterlinie en is Bergen op Zoom goed te zien. De uitkijktoren is iedere dag 24 uur geopend en is gratis te betreden.

Natuurgebied Markiezaat
Dit zoetwatermoerasgebied ligt ten zuiden van Bergen op Zoom. Je kan hier verschillende wandel en fietsroutes vinden. Dit natuurgebied staat vooral bekend door de zeldzame vogels die hier te vinden zijn, waaronder de lepelaar. Bij de vogelkijkhut maak je altijd kans. Helaas hebben wij deze niet gespot, maar neem zeker even een kijkje daar! Vanaf de parkeerplaats loop je hier gemakkelijk naartoe door de witte paaltjes te volgen. De route is in totaal ongeveer 2 km. Bij het recent vernieuwde bezoekerscentrum Kraaijenberg vindt je een uitkijktoren en kan je kiezen voor andere (langere) wandelroutes. Ook zijn er exposities te bewonderen en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Let wel op; het bezoekerscentrum is niet alle dagen geopend.

Bezoekerscentrum Kraaijenberg

Op zoek naar een fijne plek om te overnachten? Wij hebben een hele leuke optie! Bekijk ‘m hier! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...